Wednesday, April 7, 2010

masturbate vs zina.sama2 dosa tapi.....

masturbation,onani,melancap

MASTURBATION bermaksud manual stimulation to orgasm

tipulah kalau korang kat luar sana tak buat bende ni kan? especially lelaki..opps,ni dah ayat diskriminasi nih..hee


sekarang kan banyak kes orang pandai buat anak haram, then pandai plak nak kuarkan dari perot,nak campak rate2, nak bakar, nak flush dalam tandas. so daripada dorang ni yang memang dah terang2 buat dose dengan berzina dan tambah lagi dosa dengan bunuh insan yang tak berdosa, baek dorang MASTURBATE. at least,kalau korang masturbate,tak da lah sampai jadi benih kat rahim anak dara orang.kan2??

tapi sebenarnya,ape hukum masturbate ni??
haram ka,harus ka,makruh ka?

aku pernah dengar satu talk pasal sex education, die kata hukum MELANCAP ni makruh..tapi kita perlu masturbate andai kata itu sahaja yang mampu elakkan diri kalian dari BERZINA dan yang tahu kita buat mende tu antara kita dengan Allah sahaja.

then,aku dengan tak puas hati nye pergilah wat kajian(ceewah) pasal isu nie..

nak sangat tahu pasal hukum ni kan..jadi inilah yang aku dapat..biasa lah kan,kalau bab2 nak tetapkan hukum,mesti ade percanggahan pendapat,(kang kalau aku cakap pasal cara2 ulama istinbat hukum kang,ade plak yang tertido kat blog aku)..so pendapat yang paling terkuat:

1) haram, tapi bukanlah antara dose2 besar seperti zina, rasuah, riba, membunuh etc.
-surah al-mukminun(5-7) : yang tak menjaga kemaluannya adelah terdiri dari golongan tercela dan melampaui batas

2) hukum dosa jadi tak berdosa kalau darurat
-kalau dah sampai tahap 'ey aku dah tahan dah' dan memang kompemlah kalau korang tak masturbate ni,korang akan berzina,maka bolehlah kamu memasturbatekan diri.(ek?)

3) dah la dosa, tapi akan bertambah besar dosa tu jika perasaan nak masturbate tu kita sendiri yang dorong
-dah tengok cd blue je, takkan lepas tu nak tutup je kan...try2 la ckit~

hakikatnya,onani haram sebab banyak memudaratkan dari bagi manfaat. masalah onani ni selalunya berkelompok. sebab tu budak2 dok asrama lagi terdedah.

layan citer ni jap:

kat sekolah rendah tu, jurulatih bola sepak ni pelik lah mane lah budak2 ni tak turun2 padang lepas rehat.

cekgu ni pun cari lah kat seluruh kawasan sekolah.then lalu depan kelas ni,semua tingkap tutup rapat..

cekgu yang berdedikasi ni pun bukak lah pintu kelas tu. then korang taw ape die nampak??

ade sorang budak ni,dok kat tengah2,yang laen dok kerumun die. budak yang kat tengah ni tengah mengajar kawan2 die ni care2 nak tuuuuuuuttt...

adoyai,ni budak sekolah rendah ni,boleh plak buat demo.ni belajar dengan sape lah adek ooooi...

bila dah masuk sekolah menengah,laen plak citer.. bila malam2, 'wei,jom lawan sape paling jauh' (faham??)

ssshhhh: Islam kan indah,sebab tu ade suruhan untuk puasa. kalau nak kawen,tapi tak mampu kan di suruh puasa.so,kalau rasa nak berzina,puasa lah..itu lebih indah dan dapat saham tok syurga sekali.tak nak ke??(^_^)


10 comments:

miira said...

nak slahkan sape bila budak kecik pon boleh akses video lucah.manelah dorang ni tak terpengaruh

gmok said...

cam pna dgr je cte 2.......
biar btol ad yg lwn pling jaoh~hee

Ery Farieha said...

scary la budak2 skrg
huhuhuh

fitrijohari007 said...

erm..sy x bpe pndi sgt bab2 hukum ni..tp ape yg sy tau x blh buat benda ni..lg pun ade ust kate lelaki mcm ni sgt lah lemah sbb x mampu nak kawal nafsu sendiri..kalo diri sendiri pn x mampu nak kawal mcm mana nak memerintah keluarga nanti...

f is fikah said...

setuju part puasa tu.
Islam sebenarnya dah bagi alternatif utk mengatasi perasaan cenggitu.

aku said...

tahu takpe,setuju sgt ngn fitri~

lelaki macam tu,kan dapat gur macam tu jugak

yg tak boleh blah,ade gak yang awek2 ni tolong balak die masturbate

adoiii,memng la dunie da nak kiamat~

kuina said...

yg penting jauhi jalan ke arahnya...

terima kasih melawat bicara santai.

zella y said...

agak2 rs nak wat perkara2 mcm ni...
puasa je la kn... heheheh

syakey said...

budakbudak dh maju sgt
camtu la jd nya. huhu

IkhAnif said...

ade jugak erk yang lawan sape yang paling jauh....hakx5