Saturday, July 30, 2011

clash je pon, tak payah over sangat lah kan.


bila putus je, mula la rasa hilang arah la, rasa nak bunuh diri la bagai. kang masuk berita nak terjun KB Mall sebab break. please la kan, broken heart je,( ney pon penah taw, naty kate ney ni pandai cakap je)tak perlu semua tu., nak tahu kenapa?sebab:

1) nampak sangat something wrong dengan kau punya iman.
-rukun iman pertama apa? percaya pada Allah. rukun iman terakhir? percaya qada dan qadar. then kenapa bila clash, tak percaya yang semua tu perancangan Allah? dah itu yang tertulis dekat arasy sana.nak tak nak, TERIMA.

2)rasa sunyi? keseorangan? itu semua, kau yang cari masalah.
-masa bercinta, habluminALLAH dengan hambluminannas semua dah ke laut. 24/7 dengan pasangan masing2. bila break, tinggal sorang2. memang lah. selama ni, ALLAH pon kau tak 'calling-caling'. kawan2, semua tak penting.of course la mereka tinggalkan kau. tapi Allah tak.so, YOU'RE NOT ALONE dude.

3)misi tak sama, macam mana nak jumpa?
ni kes yang putus sebab pasangan tu nak jadi baek,berubah, tak nak kapel2, nak cari cinta ALLAH. cuba tengok diagram ni.


tengok anak panah tu, sampai bila2 pon kau takkan bertemu si dia balik. sebab? arah korang tak sama. tapi kalau macam ni?


see, at last, bertemu jugak. kalau tak kat dunia, kat akhirat naty. just believe in HIM.

jadi, bercinta nak rak macam mana pun, ingat. ALLAH tetap no 1. MUHAMMAD no 2.FAMILY  no. 3. lepastu, baru la kau nak letak balak ke, aweks ke, kengkawan ke dekat no 4..kalau yg no.4 tu takda, maseh ada 3 lagi kan?(^_^)


shhhhh: actually, orang yang macam nak gila bila broken heart ni sepatutnya tanya kat diri sendiri, apa tujuan bercinta tu. kalau tujuan betul, tak jadi macam tu lah. fikir2kan...

5 comments:

Anonymous said...

pernah putus cinta tak?

syafiqakarim said...

nice.aku menyampah yg amat dengan
org yg bercinta bagai nak rak
bila putus pon nak buat kontroversi
gak.ishkkk...

alhamdulillah,tuhan ada bersama

Lea IsNaw! said...

suka tgk gambar anak panah tu

indah fatihah said...

yepp.. btol tuh. teha pon pernah clash. ble dah clash mule2 tu memang ase down gler. ase lonely je.. tapi, ingat. kte masih ade Allah. kembali la kpd-NYA. then, ati kte akan ase tenang jep. mungkin kte clash sebab Allah nak gantikan kte dengan yg lbey baek ag. Allah dah merancang yg terbaik buat kita di atas sne. sabar n tunggu je. t jumpe la tu dgn Mr Right kte an..

cyg said...

emm..
airmata 2 xkan dapat tahan bergelinangan di kelopak mata..
mesti membasahi pipi juga..