Sunday, July 15, 2012

practical

woohaa! assalamualaikum semua. apa mimpi tetiba update blog ni. teng teng teng. sekarang kitorang students-radio-yang-rajin-pandai-belaka ni tengah clinical practice (CP). FYI, course kitorang memang tetiap tahun ade CP ni. so sesape yang berminat nak masuk course ni, anda diberitahu awal2, takda cuti panjang oke, sebab kena pergi CP. naseb badan lah.

# CP2 much much much more better than CP1. at least for the first week ni. tak tahu la upcoming weeks ni macam mana, hopefully everything will be good. insyaAllah.

# tukar jadual saat akhir. seriously! aku dah syok2 dengan jadual awal, tetiba kena tukar. and dalam ramai2 tu kenapa aku yg kena tukar? tell me why why why..sedih bengang keciwa semua ade. then cepat2 call my penasihat aka mu mum untuk meredakan hati yang lara, die kata takpe, ade lah tu hikmah yg belom nampak. oke, i'll wait for that. -rasenye da nampak sikit kot hikmah dia insyaAllah-

#staff HTAA pon best sikit sem ni. maybe sebab dorang dah kenal kitorang yang dah practical kat sne tahun lepas. takde masalah dengan dorang. dah tak kena marah2. bila salah pon dorang tegur and ajar dengan baik. heaven!

#ape yang best bila CP sebab jadual hidup jadi teratur. tidur awal, bangun awal, tetiap pagi breakfast. rase macam sihat sikit la. -tapi kenapa bila weekend ko tetap bangun lambat shieda woi, adess-

#banyak benda yang kena belajar, perbaiki, and sometimes kita belajar dari patients, tengok orang sakit tak berdaya buat aku insaf and terfikir kita yang masih sihat ni suka sangat tangguh nak buat ape3 perubahan.takkan lah nak tunggu dah tak larat nak bangun baru nak buat solat2 sunat semua kan.. emmm

 #ramadhan dah nak tiba. apelagi, jom kita upgrade iman + amal kita yang tak seberapa tu. ramadhan kali ni mesti lebih baek dari tahun lepas. insyaAllah!


ssshhhh: selamat berpuasa semua:)

2 comments:

Afiqah Junizan said...

Jom join GA ini klik sini. Hadiahnya berupa Teddy Bear Gergasi, menarikkan ? Sila klik untuk pergi ke GA tersebut.

wardah said...

Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/