Tuesday, March 2, 2010

DARA- antara FAKTA dan AUTA

ooopps.. isu sensitif ni cik kak..tapi sebenarnya,memang masih lagi yang tak tahu dara ni apekebendenye.. betol tak??

DARA,HYMEN,VIRGINITY

seseorang gadis itu,masih lagi dianggap DARA jika mereka belom melakukan hubungan yang macam suami isteri tuh..

tetapi,tahu tak yang bukan semua orang mempunyai selaput dara yang sama?

auta: 'die tu dah takda dara sebab dah watt tuuuut la tuh...'
fakta: selaput dara bukan hanya boleh terkoyak apabila melakukan seks,TETAPI,die juga boleh accidentally broke akibat aktiviti sukan yang lasak. dan ade sesetengah wanita dilahirkan TANPA DARA.

selaput dara ada bermacam jenis:

*1*Annular hymen ; selaput melingkari lubang vagina.selaput annular ini sangat tipis, maka kemungkinan besar ia tidak akan mengalami pendarahan ketika first time she 'makes luv'.

auta: first time 'buat',kalau tak keluar darah,dah tak da dara la tuh
fakta: mungkin si gadis tersebut mempunyai dara jenis ini.sapa yang tahu kan..

*2*Septate hymen; selaput yang ade beberapa lubang yang terbuka.

*3*Cibriform hymen; selaput ini juga ada beberapa lubang yang terbuka, tapi lebih kecil dan jumlahnya lebih banyak.

*4*Introitus hymen; yang ini bila selaput dara tu dah takda lagi..

*5*(tiada dalam gambar) adalah jenis impervorate hymen; selaput dara yang tidak mempunyai lubang.mereka mungkin akan menghadapi masalh mase menstruasi,mereka tak period walaupun sudah besar,bukan tidak period sebenarnya,tapi,darah mereka tertahan didalam vag.bende ni boleh menyebabkan TUMOR.yang ini khabarnya susah sedikit nak terkoyak.emm..entahla,Wallahua'lam.

auta: alah,kalau dah takde,kite buat la yang baru,sekarang kan moden
fakta: selaput dara yang dah terkoyak tak boleh REPAIR sebab die sangat tipis dan takda pembuluh darah.kebanyakkan dokter yang claim dara boleh dipulihkan adalah hanya untuk memulihkan trauma,terutama kepada mangse2 rogol.

research 1:
-50% lelaki tak sanggup terime gadis yang dah takda dara sebagai wife mereka.
research 2:
-20% gurl tak ley time jejake yang dah tak terune

hakikatnya,lelaki memang beruntung sebab sampai la ni,msih xda lagi technology untuk membuktikan KETERUNAAN mereka.

aish..papehal pun,bukanlah sesuatu yang memalukan,kalau kite masih ade dara sebelum kawen kan??ke kolot kalau fikir macam ni??

shhhh: kalau kau tanya laki,wei bro,dah wat bape kali,paling kurang pun die akan ckp 3.kalau tanye gurl,ko dara lagi ke,kalo die dah xda dara pun,mati-matian die cakap die dara lagi. kenape ye??

22 comments:

zahir adnan said...

very gud info :)

ney said...

tenkiu zahir~ cume nak membetulkn pemikiran konservatif~

noor afzan said...

memang tak hadil sebab kadang2 bila tak leh tahu status keterunaan lelaki..huhu~

ney said...

btool.thats why la lki ni suke wat sesuke aty,yela,sbb xda buktikan~

zella said...

hehehhe...
lelaki tau je ppuan xde dara..
kalau ppuan nak tau lelaki tu teruna lg ke x..camner la gayanya ye hahhahaha

slm kenal...

ney said...

tu la pasal..cene nk knal ea,ni yang nak invent product tok knl guy yg terune ngn tak~

nonamanja said...

haaa kalau nak sentiasa macam anak dara jom singgah dulu kat http://nona-manja.blogspot.com

Darkbatman said...

wahh..byk membantu cz sebenarnya saya pun xtau. thx 4 de info..bru tau rupenya dara ne byk jenis lubang yg berlainan.heh

ney said...

haha,i pon kne cri byk sumber b4 wat entry nie,nway,tengs for reading~

sEraiWaniEy.. said...

i dara lg taw..hahahha

hanna said...

oooooooo
baru tau
hehe.
tq~

Adila Ady said...

orang y dah berzina kawin dengan org y bzina jugak..so jgn bimbang la.y tu ada dalam ayat al-quran.

=)

btw,tengs 4 sharing ye.
dan salam kenal jugak.

ney said...

btol~ salam knal too~

ParkAir said...

sangat menarik post ni, yang no 3 tu memang tak tau ada, hehe.

ney said...

hehe,sye yang pempuan nie pn xtaw gak sebenrnye~

fiD said...

ada dara or tak bukan menjadi persoalan kan, yg penting perempuan kena jage mahkota tu.. ingat, utk suami saje... kalau tak pon, lagi penting ingat Allah . Besr dosa berzina nie.

Chaon Cornerz said...

OoOoOoO.. ehem2.. soundcheck.. ha.. maybe gurl malu nak ngaku sebab takut kene reject la.. kan2.. ramai la laki yang akan menyesal kalo dapat tau gurl tue dah xdara..

ney said...

so,baek gtaw awl2 klo da xda dre b4 strt perhubungn yg serius~

F U N F A B U L O S I T Y said...

satu info yg begitu terbuka sekali
tq-satu lagi ilmu dex dapat dari sini-
semua yang berlaku adalah dari Dia, Dia yg menentukan segala2nya ;D

ney said...

hehe,sama2,sharing is caring rite??

tenkiu for reading too!~

Anonymous said...

mohon dikongsi di fB..
:)

haway mutasawwil said...

nice2.good info.bules nk sharing dgn org lain artikel n?