Monday, March 8, 2010

kalau dah namenye LELAKI


lelaki adelah makhluk Tuhan yang paling GANJIL.hee,jangan marah wahai kaum ADAM sekalian.

sebenarnye,lelaki sangat lah simple,sebab dorang mengamalkan prinsip APE AKU KESAH ??. btol tak?ooops,correct me if I'm wrong.

hakikatnya,kalau dah berjantina LELAKI or MALE niyh,mereka memang tak boleh lari dari perkare2 ini:

1) LELAKI vs BOLA
ade tak lelaki yang tak suke bola? susa lah kot nak cari,mungkin 1 out of 20.lelaki boleh berjage malam semate2 nak tengok bola.kalau tak percaye,pergi round2 kedai mamak yang 24hours tu,kalau ade bola malam tu,kompem penoh..lagi2 musim EPF ke,World Cup ke..piale ape lagi ek??sory,saye tak masuk campur hal bola ni..

2) LELAKI vs SEKS
aish,ni memang tak boleh nak dibendung,yela2, faham,nafsu korang satu je^_^.bak kate ustazZamri mantop: lelaki bile gurl lalu die ckap ape? wei,tgk gurl tuh BESAR PUNYER.adoyai.lelaki lagi senang untuk memikirkan bab2 ni sebab mereka hebat dalam BERIMAGINASI dan mereka boleh diransang 70% melalui SIGHT compared to gurl,70% melalui touch.

3) LELAKI vs EGO
ego lelaki adelah SEBESAR GAJAH.ego nak menagku kesalahan.kalau gadoh ngan awek,dalam aty punyelah rindu,tapi ade korang nak start message dorg dulu??TAK MUNGKIN~ kalau message pun,mesti ayat jiwe2,"dah tdo ea,xpela,nyte". tak pun,ayat nak salahkan kite balik,"dah xnak mesej sy lagi dah ke,xpela,org tak sudi...".

4) LELAKI vs CINTA
lelaki yang setia,kalau dah jatuh chenta,kompem die dah tak pandang pempuan laen.TAPI lelaki yang pernah KECEWA dalam bab2 berchenta niyh,effect die lagi dahsyat.mau dorang FOBIA nak berchenta lagi.tapi ade gak yang dah pernah kecewa niyh,die nak balas dendam dan BERTUKAR!!! bertukar jadi hidung belang~

5) LELAKI vs MENANGES
hekeleh,kau jiwe btol nak nanges2.SALAH ke kalau lelaki nak nanges,lelaki pon ade perasaan jugak pe..tapi air mate lelaki niyh kalau kite nak tgk, mcam nak dapat emas free.lelaki cenderung nak nanges kalau orang yang die sayang hilang,cam EMAK ke especially.T-T

shhh:papehal pun,tanpa LELAKI, takde lah WANITA kat dunie kan??(^_^)

19 comments:

zul said...

setjuuu sgt ngn no.2!hehehe

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

da gak lelaki x suka bola.siap blh kutuk plak bola

mila said...

tu mesti lelaki yang xpandai men bola.kowt

ney said...

zul: pengakuan jujur nmpak~
syazwan: ek?xtatau la plak ade gal laki cemtu~

zella y said...

heheheh..sy ade kanl elaki xminat bola... david becham je dia kenal hehehhe

ney said...

hehe,die minat sport len kot~

telagaburuk said...

tumpang lalu je...

HanDrifter86 said...

aku tak minat bola.
tapi aku minat bila tengok orang jaringkan gol..
tu je..
ahahahaha..

Anonymous said...

wah!!as expected from my ney~
alwayz hv a gud idea..CERGAS2!!
tp xsume nye btol..hee
btol x?=P

Hafiz Mohd said...

sebagai seorang lelaki.. sy akur.. dgn kelemahan sendiri..
1 lagi nak tambah: lelaki suka ambil kesempatan jugak betul x? ade sesape x setuju??

Hafiz Mohd said...

sebagai seorang lelaki.. sy akur.. dgn kelemahan sendiri..
1 lagi nak tambah: lelaki suka ambil kesempatan jugak betul x? ade sesape x setuju??

telagaburuk said...

lelaki melayu terakhir di sini..hehe

p.i.n.a.t. said...

stuju ngn no 3..
ego tinggi sgt smpi xnk ngaku slh sndiri and blame kt awek die..ish3...

no 5..
ade laki yg sng sgt kuar air mata..
laki penipu..nk bg pompuan cye kt die,die pon nges.
pdhl da bape rmi pompuan yg die nges pon kite tatau..huhu..

sori2 teremo sedikit.peace!^_^

ney said...

haha,pinut,penah kene ke nie~

hafizazmi17 said...

adeyh..btul la plak.. =.="

ney said...

haha,mengaku ke cik hafiz~

luZ a.k.a peRmataPuTiH said...

sume aku stuju..huhu

zahir said...

aku pun x minat bola gak..

ney said...

eceh zahir.yela tuh x minat bola..uweek,tak percaye~