Tuesday, May 11, 2010

ini cerita KAU dan AKU

tetiba rasa nak buat satu post pasal dia. takda niat nak expose dia,cuma nak meng 'appreciate' kehadiran dia..eceh^_^

amaran: jangan baca kalau anda tak mau baca(+_+)

adoooi, bukan senang untuk men'story'kan seseorang ke dalam words. takpe2,aku cuba jugak demi dia..huhu,ni yang tak suka ni,rasa cam jiwang karat semacam je(--')

inilah dia enchek NIZAM, my kawan,teman dan SAHABAT

sahabat tak semestinya sama jantina.kalau orang kata ni mesti berchenta kalau laen jantina,nape?kekasih kita bukan sahabat kita ke? bagi NEY, semua orang boleh jadi kawan,tapi tak semua sanggup terima kita di saat kita susah,kita hodoh,kita tak berdaya.dan orang yang sentiasa ada di sisi kita itulah yang layak bergelar sahabat.

KENAPA MESTI DIA?

-Macam iklan COLOURLAND, 'dia selalu mewarnai dunia anda',itulah Nizam.tak pernah sehari dia tak buat lawak. ada je modal,kalau dah kering sangat,dia cari cerita-cerita kelakar kat internet plak. mungkin sebab itulah NEY seronok kawan dengan dia.

-Dia seorang pendengar yang setia. masa NEY kerja,tetiap malam NEY akan mengadu hal-hal yang berlaku kat tempat kerja.walaupun kadang-kadang isu yang sama,dia tak pernah pun buat tak endah. kalau NEY ada masalah,dia biarkan NEY cerita abes-abes sampai NEY lega,baru dia bagi pandangan dan nasihat dia.

-Nizam dorong NEY untuk menjadi seorang wanita yang lebih sedap mata memandang. masa mula-mula kawan dengan dia,dia tanya 'eh, tak pakai stokin?" NEY senyum je,malu bila orang tegur macam tu. lepastu,bila dah lama sikit kitorang kawan, dia tegur lagi 'emm,pakai lah armsock' .sekarang Alhamdullillah,NEY sedaya upaya mendisiplinkan diri bila keluar rumah,mesti pakai stokin dengan armsock. menutup aurat kan(^_^)

-'kami gabungan ideal'-iklan ribena.dia banyak cakap,NEY pun banyak cakap.so ngam lah.dia sengal,NEY mengada-ngada.dia suka nyanyi,NEY suka buat bunyi.yang lain nya,NEY suka nanges,dia tak.jadi dia lah tukang pujuk NEY~
 ish, MENYAMPAH LA BILA DIA?

heee,tak ada lah menyampah,saja ja. semua orang tidak perfect. but semua orang boleh mencuba untuk menjadi yang terbaek. i know he did. Nizam ni kuat cemburu sikit. so NEY nak keluar dengan kawan-kawan laki pon tak boleh.bukan tak boleh,cuma dia suruh NEY bawak kawan. Protective sebenarnye tuh(^_^)takpe2, NEY taw yang NIZAM sayang kat NEY-ahakz,ada unsur mengada di situ~


HARAPAN NEY
,

semoga perSAHABATAN kita berkekalan hingga ke jinjang pelamin(+_+)hee,malu lah~

shhh: post ini related dengan contest yang dianjurkan oleh IZINKAN AKU BERBICARA. kalau nak tahu lebih mendalam ,silalah ke blog beliau.





   

22 comments:

ijam said...

hee~
smoga mng contest..
cite dr aty ag bmakne wt seseorng ney~
chaiyok2,cergas2 slalu=)

skema jagung said...

uhukkk~

Anonymous said...

alala sweetnye korung

takpe2,aku doakan.

ney said...
This comment has been removed by the author.
fikah mus said...

heee.
sampai cik ijam pun komen skalik.hee

ney said...

cida pakse die komen~

Mommyyus said...

cam best je..

ney said...

hee~best2~

laila said...

aminnnnn
moga cepat2 naik pelamin

sEraiWaniEy.. said...

he's d one!!!!

NiZaM Limited said...

Aiseyman..name saye nizam jugak la.
ni yg kompius ni..saye ni dia ke..adehh..=p

ney said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sinclair said...

alalala... kikiki....

ak mcam knal jer gambar kaat klcc tur kan...

ney said...

@sinclairheee,shhhhh,diam2 naqi~

ney said...

@ijamtenkiu cayang~touching ke~

ney said...

@skema jagunguhuk2,makanlah dequardin~

ney said...

@Anonymoustenkiu~

ney said...

@lailaAmiiiiin~

ney said...

@NiZaM Limitedni yang susah name same ni~

ney said...

@sEraiWaniEy..de only one,no two,no three~

Anonymous said...

ececeh.malu2 lakpppun..
inda doakan bkn ke jijang pelamin je..
sampai ke cucu cicit etc la..=p haha!

+AtiqahSolehahJamil+ said...

moge bahagia sampai syurga ;)