Friday, June 11, 2010

alasan bernas jika tertidur di dalam kelas,kuliah atau pejabat


biasala kan kalau tertidur time kerja ke,dengar lecture ke. so, alasan2 stereotype tapi boleh diguna pakai untuk menyelamatkan diri daripada dibuang kerja @ dihalau keluar kelas @ mendapat surat warning :

 # 'uhuk uhuk, cekgu, malam tadi saya makan ubat batuk, dos dia tinggi sangat kot. kesan ubat batuk ni tak hilang lagi la cekgu'

# 'mana ada saya tidur bos, saya pejam mata nak fikirkan jalan penyelesaian tentang masalah yang dihadapi syarikat kita ini.pejam mata baru dapat idea'

# 'cekgu,tadi kan, nurse dekat bilik kesihatan tadi kan, dia cakap kan, perkara macam ini memang berlaku dekat orang yang baru lepas mendermakan darahnya(: '

# 'kopi kat dapur company ni dah abes la bos'

# 'saya belajar kan cekgu, lepas belajar, kita kena pejam mata 30 minit supaya apa yang kita belajar tu teros melekat kat dalam ingatan'

# ''wooooooi,sapa pedajal aku ni huh?  baek korang ngaku sapa yang letak ubat tidur dalam air aku??'

# 'ssshhhh,jangan kacau la,saya tengah bermeditasi ni nak menghilangkan stress'

# 'bos ni,semalam sapa yang suruh saya stayback untuk siapkan proposal,lagi mau tanya ke...'

# 'ehem,almaklumlah,pengantin baru...(tersipu2)^ ^

sshhh: buat sekali sekala takpe~

25 comments:

NURULekmiRabat said...

hehe bernas gak.kena try

kaizen shinobi said...

mcm jahat gile je alasan.... har har har

cikCEPET said...

ahahaaa~
cm bes jep...
na apply gak laa t..

:))

CIK FAYYAD said...

ok.
akan ku cuba praktikkan nanti.
tapi kalau kena pecat/ kena halau dari kuliah..
camne?hehehheee

gades ain said...

ahahahhaa
lawak ouhh. tp kalo sape yg tade sense of humour dalam diri, ssh kot nak jalan ayat2 nieyh. tp kalo mmg sape yg mmg ade sifat jenaka dalam diri die, sure ngetop kalo die buat mcm nie. huhu!

tutttutt said...

betul kata gades ain.

cube kalau orang yg muke serious cakap cam di atas, konfem bos/cikgu/pemerhati kofius tah benar ke tak apa dia merapu ni.

:D

ney said...

@NURULekmiRabatsila cbe..kene xjamin..hee

ney said...

@kaizen shinobijahat skali skala..hoho

ney said...

@cikCEPETapply tok mse dpn~

ney said...

@CIK FAYYADkalo kne halau cik blek tdo la kt blik..ag best..hee

ney said...

@gades ainbtol2..thank ea ain~

ney said...

@tutttutthaha...bajet org pcaya la wt muke serius...

iemaZAIMAH said...

ehem2..ni kalau lecturer terbace ni..ish100
hehehe..tp kn..cam leh cube la!ahahha!

ney said...

@iemaZAIMAHiema cubela..dalu2 kn~hee..jgn kantoi!

myra arshad (: said...

okay, akan d praktik kan :D

Mommyyus said...

hahaha....bagus & nape tak terpk nak praktikkan masa belajar dulu.

sekapur said...

newlywed tu yang terbaekk..!! :)

ney said...

@Mommyyustyme 2 mommy baek..hee

ney said...

@sekapurmstila!!hee

Bert said...

aku akan gunakan alasan yg last skali...ekeke

ney said...

@Bertalasan yg pling kukuh..hee

+akufobia+ said...

practice make perfect.

Mijie said...

hahah..blh try..tgk berkesan x.hehe..:)

GombakMali said...

haha alsan yg terbek

Tapak Kaki said...

masa sekolah dulu, aku la raja tido dalam kelas.. hahaha. semua cikgu tahu.